Sök recept här!

söndag 9 oktober 2016

Rökt fårfiol


Idag har vi rökt fårfiol för första gången. Köttet hade legat i saltlag sedan i torsdags och nu var det redo för rökning. Tidigare har vi rökt rådjurslår, rådjurssadel, älgkött, kamben och kycklingfileér. Allt har verkligen blivit jättegott, så vi har aldrig ångrat vårt inköp av en rök. Ett måste är att använda en termometer för att veta när köttet är klart.




Bakom luckan på röken så finns en stor vattenbehållare som hjälper röken att hålla en jämn värme.




Efter att köttet har kommit upp i rätt temperatur så får det vila inlindat i linnehanddukar. Detta för att vätskan ska sugas upp.




Resultatet blev ett otroligt mört och fint kött!!!








Imorse var vi ute på en lång och härlig skogspromenad. Imorgon börjar älgjakten, så då blir det till att hålla sig på vägarna!!

Kram



Inga kommentarer: