Sök recept här!

tisdag 17 februari 2015

Smörslungad haricoverts- och majsblandning


Idag tänkte jag tipsa om ett gott och annorlunda tillbehör och alternativ till traditionell sallad. Nämligen smörstekt haricoverts och majs. Väldigt enkelt och mycket gott!
Passar perfekt på tapasbuffén eller som tillbehör till en stek. Det är bara fantasin som sätter gränserna.

Ingredienser:
4 dl haricoverts (går utmärkt med frysta)
1 liten burk majskorn
smör till stekning
1 msk socker
svartpeppar, flingsalt
kinesisk soya

Gör så här:
Hetta upp smör i en stekpanna. Lägg i den frysta/färska haricovertsen och låt den brynas lite lätt utan att brännas vid. Tillsätt väl avrunnen majs. Tillsätt mer smör om det behövs. Pannan får inte bli torr.
Strö över sockret och blanda väl. Krydda med svartpeppar och flingsalt. Häll över i en skål och avsluta med att ringla över lite soya.







Idag har jag lyxat till det med en kopp varm choklad med vispgrädde. I förkylningstider så var detta vad som behövdes

Kram


Inga kommentarer: