Sök recept här!

onsdag 25 juni 2014

Italienska salamipaj med chevré



Dagens lunch blev en variant av Jennys goda salamipaj. Pajen innehåller massor av goda smaker och den brukar gå hem särskilt bra hos killar!


Pajdeg:
3 dl mjöl
125 g smör
1½ msk vatten
.
Fyllning:
3 hg vitlökssalami
130 g chevréost
10 inlagda vitlöksklyftor
2 stora tomater
En näve färska basilikablad
100 g gröna oliver
.
Äggstanning:
2 ägg
½ tsk salt
svartpeppar
2 dl creme fraiche (34%)
2 dl vispgrädde
riven ost
.
Gör så här:

Arbeta samman mjöl, smör och vatten, gärna i en matberedare. Tryck sedan ut degen i en smörad ungsform. Förgrädda pajskalet i 225 grader i ca 10 minuter. Under tiden skärs salami, vitlöksflyftor, oliver, chevré, basilika och tomater i mindre bitar och lägg alltsammans i en skål och blanda runt.  
När pajskalet är färdiggräddat så fyll det med salamiblandningen.


Blanda sedan alla ingredienser till äggstanningen. Häll äggstanningen över pajen. Pajen gräddas i mitten av ugnen i 200 grader i (30 minuter var lagom i vår varmluftsugn) 40-45 minuter (tills äggstanningen har stannat och pajen har fått färg).



Smaklig måltid!




I måndags var vi och trimmade Flingas hos hennes uppfödare. Vi hade även turen att få träffa Flingas mamma för första gången. Inte helt olika varandra. Molly till vänster och Flinga till höger.



Såhär fin blev Flinga efter Åsas trimning. Äntligen ser hon ut som en schnauzer igen




Vi hade även turen att få träffa 12 stycken underbara valpar. Båda Amanda och Viktoria blev helt omringade av härligt sociala och trevliga små hundar, som inom kort skulle flytta till sina nya hem.

Kram


3 kommentarer:

Systeryster och jag .... sa...

å den verkar god

ska bara övertala mannen min om chevre och oliver :)

Emil sa...

Där ser man! Jag började läsa din blogg efter att ha hittat ett kakrecept för ett tag sedan (nötkolakaka, mycket populär till fredagsfikat på jobbet) och vi var hos just Åsa i måndags och hämtade en av hennes valpar. Tyvärr blev vår lille palt magsjuk direkt men nu är han på bättringsvägen.

Mor-Mia sa...

Oj vilket sammanträffande!!!
Världen är allt bra liten ibland.
Vad mysigt med en liten valp, de var ju helt ljuvliga allihop :)