Sök recept här!

fredag 26 juli 2013

Grymt bröd med ciabattasmak



Igår bakade jag det här goda brödet till kvällens räkfrossa. Det var otroligt smidigt att baka och smakade helt ljuvligt. Ett segt bröd med knaprig yta. Passade väldigt bra ihop med skaldjur.

Ingredienser:
25 g jäst
5 dl fingervarmt vatten
1 dl mjölk
2 tsk salt
1 msk honung
11 dl vetemjöl special + lite mjöl till utbakningen

Gör så här:
Lös jästen i saltet och tillsätt vatten, mjölk och honung. Rör runt och häll i mjölet lite i taget. Det ska vara en lite lös och kladdig deg.
Strö över lite mjöl över degen och täck med plastfolie. Låt jäsa i 1,5 timma.

Så här såg min deg ut efter att ha jäst i 1,5 timma
Sätt ugnen på 225 grader.
Strö ut en liten bädd av mjöl på bakbordet och häll ut degen, knåda inte!!
Strö ytterligare lite mjöl på degen och platta ut den till en rektangel. Skär degen i bitar och lägg dem på en plåt täckt med bakplåtspapper. De blir lite olika form på dem och de ska vara kladdiga.
Grädda bröden mitt i ugnen ca 17-20 minuter och låt dem kallna på galler utan bakduk (så att ytan behålls knaprig och fin).



Ojoj vilka goda räkor vi åt igår. Alldeles färska och perfekta i smaken.



Inte mycket som slår kombinationen av nybakat bröd, färska räkor och en god romröra!

Kram


1 kommentar:

Anonym sa...

Brödet ser jättegott ut!! Skall testas till helgen!