Sök recept här!

fredag 23 juli 2010

Jordgubbs- och äppelpaj med kanel


.
I veckan när jag skulle göra Petras goda jordgubbspaj testade jag att lägga i ett skivat äpple ovanpå jordgubbarna. Vilket visade sig bli en lyckad kombination.
Den här pajen är både, saftig, god och enkel att göra!

Degen
125g smält smör
3 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver

Fyllning
2 dl skivade jordgubbar
1 skalat äpple i tunna skivor
3 dl vispgrädde
socker
kanel

Gör så här:
Blanda ingr till degen och tryck ut den i en pajform. Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda skalet ca 5 minuter. Täck pajformen med skivade jordgubbar, toppa med skivat äpple och häll den ovispade grädden över. Strö över rikligt med socker och kanel. Grädda mitt i ugnen i 10 minuter. Sänk ugnen till 150 grader och grädda ytterliggare 15-20 minuter. Låt pajen stå i kylen över natten.
.
Servera pajen dagen efter, gärna ihop med vaniljsås.



.
Idag har Amanda och Tyra varit ute och åkte båt. Tack och lov var det inte några vågor ute idag, så det blev en lugn båtfärd.


.
Självklart var tjejerna tvungna att ha på sig flytväst :)


.
I eftermiddag har vi varit ute i skogen och plockat lite svamp. Vi hittade även lite blåbär att mumsa på.
.
Kram

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det här kan vara den bästa matbloggen. Gillart mkt!!!
Keep on.
/Magnus

Mor-Mia sa...

Tusen tack för dina snälla ord!
Kram Mia